14 640 опаковки с дъвки, имитиращи визуалното оформление и изписване на

...
14 640 опаковки с дъвки, имитиращи визуалното оформление и изписване на
Коментари Харесай

Митничари задържаха близо 15 000 опаковки с дъвки, имитирщаи кен на „Кока-Кола“

14 640 опаковки с дъвки, имитиращи образното оформление и изписване на марката „ Кока-Кола“, задържа Митница Бургас за нарушени права върху интелектуална благосъстоятелност. Това оповестиха от пресслужбата на Агенция „Митници“.

 1511949469 Пратката е пристигнала на Митнически пункт „ Пристанище Бургас Център“ с корабен резервоар, съдържащ захарни произведения от Китай. Вносител е българска компания. На 24.11.2017 година, контейнерът е селектиран за щателна митническа инспекция от чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Бургас. При осъществената инспекция, митническите чиновници откриват, че наличието на контейнера дава отговор на заявените артикули по тип и количество, само че част от колетите съдържат общо 14 640 броя опаковки с дъвки- вид кен, с имитиращи орнаменти и шрифт на „ Кока-Кола“.

Пратката с дъвки е арестувана в осъществяване на Регламент (ЕС) № 608/2013 и  Закона за марките и географските означения. Митница Бургас е сезирала за случая формалният представител на правопритежателя на комерсиалната марка „ Кока-Кола“   за България.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР